week 16 - 2004

vrijdag 16 april 2004 20:18

Gisteravond en vanmorgen me voorbereid op het overleg over de noodoverloopgebieden. We debatteren daarover met staatssecretaris Schultz en minister Remkes. Ik ben niet nog niet overtuigd van nut en noodzaak van deze gebieden. Er zal nog meer studie moeten plaatsvinden. Onder andere naar alternatieven. Het definitieve besluit zal pas in 2006 moeten plaatsvinden. Omdat we dit jaar nog de nota Ruimte gaan vaststellen zullen er mogelijk wel een aantal gebieden gereserveerd moeten worden als mogelijk noodoverloopgebied. Ik wil meer informatie ontvangen over de gevolgen voor die gebieden. Dat wordt toegezegd. 's-Middags zou de VAO over de Hanzelijn zijn. Maar door het uitlopen van het debat over de herziening van het zorgstelsel wordt dit VAO van de agenda afgehaald. Dat is vervelend. Het complete college van Hattem is voor niets naar den Haag gekomen. We hadden ze nog gewaarschuwd. Het VAO zal nu later gehouden worden. Minister Peijs is gisteren in Hattem wezen kijken. Dat vind ik klasse van haar.

Paaszondag 11 april

De Heer is waarlijk opgestaan. Dat is de eeuwenoude paasgroet, die ook vandaag weer mag klinken. We genieten met elkaar en mijn schoonmoeder van deze paaszondag. 

Maandag 12 april

Tweede Paasdag. Ik moet vandaag nog werken. Ik ben uitgenodigd op de bondsdag van de HGJB in Schoonhoven. 's-Morgens nog wel thuis met het gezin. marjette , de kinderen en mijn schoonmoeder gaan naar Apeldoorn (Julianatoren) en ik tuf in de auto van mijn schoonmoeder naar Schoonhoven. Daar zijn circa. 1000 jongeren bij elkaar. Het forum waar ik deel van uit maak spreekt over sociale gerechtigheid. In drie ronden spreken we met jongeren over dit onderwerp. Leuk om te doen. Al ben ik niet van plan iedere tweede feestdag in te leveren. Ik ben tegen 20.30 uur weer thuis. 

Dinsdag 13 april

Naar den Haag. Vandaag weer een vergadering van de TCI. Ik ben onder de indruk van de productie van onze staf. Voor mezelf komt het er nu op aan dat ik frequent tijd uittrek om me in te lezen. 's-Middags ben ik bij de briefing van Hans Dijkstal over zijn rapport dat betrekking heeft op de beloning van politieke ambtsdragers. Ik deel zijn mening dat ministers niet minder moeten verdienen dan ambtenaren. Zijn conclusie dat daardoor de ministerssalarissen met 30% verhoogd moeten worden, wordt echter wat te snel gemaakt. Laten we eerst maar eens iets aan de ambtenarensalarissen gaan doen. Het rapport adviseert overigens ook om de wachtgeldregeling van kamerleden aan te scherpen. Dat is zeer te billijken. Dat geldt ook voor het advies om kamerleden een sollicitatieplicht te geven.  Ik had overigens die prikkel niet nodig toen ik in 2002 buiten de kamer kwam te staan. Vanmiddag ook nog een exitgesprek met medewerker Nadine. Ze heeft ons nog wel iets mee te geven. Ik ben aan het begin van de avond weer thuis. Ga nog even hardlopen. Mijn trouwe dagboeklezers zal dat wel opgevallen zijn. De 16 kilometerloop in het mulle zand is een ware aanslag op mijn enkelbanden geweest. Ik zal het weer wat op moeten bouwen. Tja.

Woensdag 14 april

Opnieuw naar den Haag. 's-Morgens eerst fractievergadering. We bepalen onder andere onze inbreng m.b.t. het debat over terrorisme en de herziening van het zorgstelsel. Ik ben ondertussen druk met het fabriceren van een motie m.b.t. de tunnel voor de Hanzelijn tussen Hattem en Zwolle. Ik heb daarover contact met een aantal collega's. De complete oppositie staat eronder. Nu D66 nog mee krijgen. Het zal spannend worden. Ik had nog naar een egsprek met de Raad voor de Wadden toe willen gaan, maar dat schiet erbij in. Hun standpunt is bekend, dus dat is niet de grootste ramp. In de loop van de avond weer thuis in Zwolle. De laatste weken kan ik steeds thuisslapen. dat is wel zo plezierig. Esther en Aron hebben deze week repetities. Lotte heeft vandaag aan schoolvoetbal gedaan. Dat ging niet zo goed. Marjette en Karen zijn vanmiddag naar de crematie van onze oud-buurman Aart geweest. 

Donderdag 15 april

Vroeg naar den Haag. Ik ben er om 09.00 uur. Gisteravond en vanmorgen me voorbereid op het overleg over de noodoverloopgebieden. We debatteren daarover met staatssecretaris Schultz en minister Remkes. Ik ben niet nog niet overtuigd van nut en noodzaak van deze gebieden. Er zal nog meer studie moeten plaatsvinden. Onder andere naar alternatieven. Het definitieve besluit zal pas in 2006 moeten plaatsvinden. Omdat we dit jaar nog de nota Ruimte gaan vaststellen zullen er mogelijk wel een aantal gebieden gereserveerd moeten worden als mogelijk noodoverloopgebied. Ik wil meer informatie ontvangen over de gevolgen voor die gebieden. Dat wordt toegezegd. 's-Middags zou de VAO over de Hanzelijn zijn. Maar door het uitlopen van het debat over de herziening van het zorgstelsel wordt dit VAO van de agenda afgehaald. Dat is vervelend. Het complete college van Hattem is voor niets naar den Haag gekomen. We hadden ze nog gewaarschuwd. Het VAO zal nu later gehouden worden. Minister Peijs is gisteren in Hattem wezen kijken. Dat vind ik klasse van haar. Ze blijkt toch minder massief op dit punt dan ik verwacht had. Ik heb in de loop van de middag nog contact met gedeputeerde Klaassen uit Overijssel over de tunnel. De provincie heeft een brief geschreven aan de Kamer die bij mij (en mijn collega Sharon Dijksma) slecht gevallen is. Wij zetten ons in voor een duurzame inpassing van de Hanzelijn en Overijssel geeft partijen die zich daar tegen verzetten een compliment voor hun consistente houding. Met name het CDA verdient vanwege haar zwabberhouding (eerst wel een tunnel, toen weer niet) een dergelijk compliment niet. Aan het eind van de middag gaan we als fractie uit eten om Nadine uit te zwaaien. Gezellig. Dick Stellingwerf en Guido Hooiveld zijn er ook. Met Guido reis ik later op de avond weer naar Zwolle. Nog even tijd om met Marjette, Esther en Aron een glaasje te drinken.

Vrijdag 16 april

Weer op pad. Vandaag naar Driebergen. Met een aantal collega's woon ik presentaties bij van TetraNed en de projectdirecte C2000. Een onderwerp waar ik de afgelopen weken veelvuldig mee bezig ben geweest. Dat zal nog wel even zo blijven. Op de terugreis reis ik met CDA-collega Rendert Algra mee. Een oud-politie en vakbondman, die op een geheel eigen wijze in de Kamer actief is. Ik mag dat wel. Hij was destijds de enige CDA-er die voor een ruimere asielregeling stemde. dan heb je lef. 's-Middags nog even in de tuin gezeten en een stukje gefietst met Marjette. Het is heerlijk weer. Morgen vertrek ik voor een opaar dagen naar Moskou en Kazachstan. Ik maak deel uit van een delegatie die bij de lancering van de astronaut André Kuipers aanwezig zal zijn. Als lid van de Vaste kamercommissies EZ en OCenW ben ik gevraagd om mee te gaan. Volgende week zal ik verslag doen van mijn reis.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 16 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.