Sámen voor de jeugd

dinsdag 10 april 2007 19:25

Vanmiddag woonde ik de eerste editie bij van een lovenswaardig initiatief van een aantal jeugdzorgorganisaties: 'Jeugdpoort'. In Perscentrum Nieuwspoort bij de Tweede Kamer waren onder het motto 'Sámen voor de jeugd' heel veel vertegenwoordigers van de meest uiteenlopende instanties die iets met jeugdzorg te maken hebben bij elkaar gekomen: van hulpverleners tot wethouders, van koepelorganisaties tot woordvoerders van de Tweede Kamerfracties. Dat past natuurlijk prachtig bij mijn rondrit door jeugdzorg-land in deze '100-dagen-periode' van het kabinet.

In een reactie op de agenda die mij werd aangeboden, heb ik aangegeven wat mij in grote lijnen voor de komende vier jaar voor ogen staat. Bovendien heb ik gewezen op het belang van een goede samenwerking en van een aanpak waarin het kind c.q. de jeugdige centraal staat. Precies daarom ook wil ik bijvoorbeeld geen energie steken in nieuwe stelselwijzigingen, maar wil ik gewoon doorpakken binnen de huidige wet- en regelgeving. Waarbij we natuurlijk de knelpunten die we onderweg tegenkomen moeten oplossen.

Mijn indruk is dat deze benadering op brede bijval kan rekenen. Heel duidelijk voelbaar was in elk geval de door alle aanwezigen gedeelde betrokkenheid op de jongeren voor wie we het uiteindelijk allemaal doen. Hartverwarmend en stimulerend!


Bron: www.jeugdengezin.nl

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Sámen voor de jeugd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.