-
“Het is tijd voor een herwaardering van ons voedsel en voor diegenen die ons voedsel maken”
Lees meer over "“Het is tijd voor een herwaardering van ons voedsel en voor diegenen die ons voedsel maken”"De grote tractor op het Plein in Den Haag is het schitterende decor voor de presentatie van mijn initiatiefnota ‘Verbinding boer(in)-Burger, voedsel dichtbij’ aan een aantal enthousiaste boeren.
-
Dit was GroenGelovig II: Voedsel
Lees meer over "Dit was GroenGelovig II: Voedsel"Vrijdag 15 juni 2018 was het zover: GroenGelovig II rond het thema 'Voedsel' vond plaats op de Christelijke Hogeschool in Ede. Met meer dan 130 mensen dachten we na over de omgang met ons dagelijks eten. -
Geef ook die kromkommer en die rare paprika een kans in de winkel
Lees meer over "Geef ook die kromkommer en die rare paprika een kans in de winkel"Komkommers groeien in alle soorten en maten aan de plant. De één is zo krom als een hoepel, de ander is even dik als lang, en een derde is wel erg iel en dun. Paprika's, kiwi's of andere vruchten hebben soms de gekste vormen en appels en peren uit de groentetuin kunnen er ook verrassend anders uitzien dan hun soortgenoten in het schap van de supermarkt. Toch liggen ze vaak bijna volkomen identiek in het groentenschap en zijn verschillen nauwelijks te zien. Het blijft me verbazen. Hoe kan dat?