-
Zorg voor doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen
Lees meer over "Zorg voor doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen"Nederland moet wereldwijd opkomen voor mannen en vrouwen die lijden vanwege hun geloof. Vrouwen en meisjes zijn daarbij extra kwetsbaar, zo blijkt uit onderzoek van Open Doors. Ze worden bijvoorbeeld gedwongen te trouwen en zich te bekeren, of zijn slachtoffers van mensenhandel en seksueel geweld. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de regelmatige ontvoeringen van vooral christelijke meisjes door Boko Haram of de Fulani-strijders. Dat is verschrikkelijk. Vaak is de vervolging bovendien heel onzichtbaar, wat de pandemie nog eens verergert. Door de crisis raakt bijvoorbeeld familie verder uit beeld of komen vrouwen nog minder op straat.
-
Bijdrage aan debat over de avondklokspoedwet
Lees meer over "Bijdrage aan debat over de avondklokspoedwet"Het besluit om te komen tot de invoering van de avondklok was echt wel een lastig besluit, ook voor ons in de Kamer, want bij de coronawet werd het uit de juridische gereedschapskist halen van deze nieuwe maatregel niet voorzien.
-
Reactie op rapport over interlandelijke adoptie
Lees meer over "Reactie op rapport over interlandelijke adoptie"Vandaag kwam de Commissie Joustra met haar onderzoeksrapport naar buiten over misstanden die zijn geconstateerd bij interlandelijke adoptie en de rol en verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid daarbij.
Bij het lezen van het rapport gaan mijn gedachten in de eerste plaats naar de kinderen die hierbij betrokken zijn, hun biologische ouders en hun adoptieouders. Bij hen maakt dit indringende rapport heel veel los.
-
Geef iedereen kans op een advocaat
Lees meer over "Geef iedereen kans op een advocaat"Machteloos voel je je. De belastingdienst zet je toeslag stop en je weet niet wat je daar tegen kunt doen. Geld om een advocaat in te huren heb je niet. Op een sociaal advocaat, die je helpt tegen een lager tarief, heb je geen recht. De overheid vindt namelijk dat je dit probleem zelf moet oplossen. Je kunt geen kant meer op.
-
Naar een drugsvrije samenleving
Lees meer over "Naar een drugsvrije samenleving"Ik val even stil. Geraakt door de verhalen van zes mensen met een verleden als drugsgebruiker. Een paar weken geleden sprak ik hen bij verslavingszorginstelling ‘De Hoop’. De openheid waarmee ze vertellen over die moeilijke periode in hun leven, waarin ze afhankelijk waren. Hoe hun gebruik alles beheerste, hoe ze alles verloren, en waar ze nu staan in het leven. Met deze mensen wil ik nadenken over voorstellen voor een nieuw drugsbeleid. Zij kennen die wereld van binnenuit. Zij gebruikten.
-
ChristenUnie wil radicaal andere koers in drugsbeleid
Lees meer over "ChristenUnie wil radicaal andere koers in drugsbeleid"De ChristenUnie presenteert vandaag een actieplan richting een drugsvrije samenleving. Volgens de partij is het tijd om de bijl te zetten in de ‘ontastbare status van drugs in onze samenleving’. In het plan staan 34 voorstellen die het gebruik van drugs en daarmee gepaarde criminaliteit willen terugdringen, met een drugsvrije samenleving als stip op de horizon. Zo wil de ChristenUnie onder meer het preventieakkoord uitbreiden met een paragaaf over drugs, een Nationaal Rapporteur Verslavingen instellen en een gerichte publiekscampagne tegen het gebruik van drugs starten.
-
Eindelijk steun voor mensen in de prostitutie
Lees meer over "Eindelijk steun voor mensen in de prostitutie"In deze coronacrisis hebben mensen in de prostitutie het zwaar te verduren. Ze zijn vrijwel onzichtbaar, maar veel van deze vrouwen en mannen bevinden zich in schrijnende situaties. Ze hebben weinig tot geen inkomsten. Vaak vallen ze buiten de bestaande steunmaatregelen, waardoor ze soms niet eens genoeg geld hebben voor eten voor zichzelf of voor hun kinderen. Hulporganisaties steunden hen met voedselpakketten. -
ChristenUnie: meer aandacht voor de dagbladensector
Lees meer over "ChristenUnie: meer aandacht voor de dagbladensector"De ChristenUnie wil dat het kabinet gaat onderzoeken hoe we onze eigen krantensector het beste kunnen ondersteunen. Dit voorstel doet Kamerlid Stieneke van der Graaf in het mediadebat, vandaag in de Tweede Kamer. In veel omringende landen wordt de krantensector publiek ondersteund, door bijvoorbeeld een subsidie op de dagbladbezorging of een 0%-tarief voor de BTW. In Nederland is het uitgeven van kranten een puur private sector. Dit terwijl de dagbladen het steeds moeilijker krijgen, door terugloop van advertenties en minder bereidheid om te betalen voor nieuws.
-
Elk kind veilig naar school
Lees meer over "Elk kind veilig naar school"Elke dag vinden er bijna tien verkeersongelukken plaats met kinderen rondom scholen. Twee op de drie ouders ervaren de verkeerssituatie rondom school als onveilig. Het raakt me als ik zulke aantallen hoor. Je wilt als ouder met een gerust hart je kinderen naar school laten gaan. Er moet dus echt snel iets veranderen. Want tien ongelukken per dag zijn er tien teveel.
-
Investeer in komst van de Lelylijn
Lees meer over "Investeer in komst van de Lelylijn"De ChristenUnie wil dat het Rijk gaat investeren om de Lelylijn te realiseren, dat staat in het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij. De Lelylijn moet een snelle verbinding garanderen tussen Noord-Nederland en Amsterdam; van Groningen via o.a. Emmeloord en Lelystad naar Amsterdam. Emmeloord en Drachten hebben nu nog geen treinstation, maar met de komst van de Lelylijn wel. De afgelopen jaren is er o.a. naar aanleiding van een motie van de ChristenUnie onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de realisatie van de Lelylijn. Volgens de onderzoekers is het aanleggen van een nieuwe spoorlijn haalbaar, betaalbaar, én scheelt het bovendien de nodige reistijd.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 7
- Volgende pagina