Dagboek Arie Slob week 13 - 2002

zaterdag 30 maart 2002 23:30

Zondag 24 maart
Ik geniet van de rustige start van de week. Fijne kerkdiensten, gezellig met het gezin en ‘s-avonds een goede bijeenkomst van de bijbelstudieclub. Ik denk vandaag ook aan mijn jongste zus Idelette die 30 jaar geworden is. Ze is al vanaf haar geboorte gehandicapt. Fijn dat ze nu al weer zoveel jaren een goede plaats heeft gevonden in Hardenberg. De komende week gaat ze met een aantal medebewoners en begeleiders op vakantie.

Maandag 25 maart
Ik heb bewust deze week de agenda wat leeg gehouden. Even wat op adem komen na een groot aantal hectische weken. Vandaag heb ik gepland om mijn studeerkamer eens goed op te ruimen, post weg te werken en wat activiteiten te verrichten in mijn hoedanigheid als bestuurslid van de stichting collectie Zwolle 1940-1945. Ik verstuur brieven aan alle basisscholen in Zwolle met het aanbod van onze stichting om gastlessen te verzorgen in het kader van de herdenking van de zwarte oorlogsjaren eind april/begin mei. Zie voor verdere info over onze stichting: www.zwolle40-45.nl. Ik bezoek vandaag ook de expositie van mijn oud-collega Gezien Bruyn. Haar niet altijd eenvoudige verleden heeft ze vastgelegd in een aantal indrukwekkende schilderijen. ‘s-avonds me ingelezen in het onderwerp integratie oudkomers. ‘s-Avonds ook nog naar Kars Veling zijn optreden in Barend en van Dorp gekeken.

Dinsdag 26 maart
‘s-Ochtends fractievergadering. Geen indrukwekkende agenda. ‘s-Middags het vragenuurtje en de stemmingen die qua tijd behoorlijk uitlopen. Ik had naar een overleg over integratie oudkomers willen gaan, maar er was een interview voor dat tijdstip gepland. Aangezien dat interview al een keer verzet was konden we dat niet meer verschuiven. Het is een interview met het blad van VBS, de besturenorganisatie van algemene scholen voor bijzonder onderwijs. Het interview gaat over de onderwijsparagraaf in ons verkiezingsprogramma. Ik eet daarna nog in het Kamergebouw met Dick Stellingwerf en kan nog redelijk op tijd naar huis. ‘s-Avonds zet onze vriend Johan de Haan mijn dochter Esther met mij op de foto. Esther is geinterviewd door het blad HebbeZ i.v.m. haar vader. Een interview over mijn werk en voorliefde voor gospelmuziek. Die liefde deel ik met Esther. De door Johan gemaakte foto wordt naar HebbeZ gemaild.

Woensdag 27 maart
Ik werk ‘s-morgens in de Kamer aan een aantal onderwerpen. Ook haal ik een nieuwe mobiele telefoon op die aan alle Kamerleden verstrekt wordt. Ik ga als vervanger van Leen van Dijke naar een algemeen overleg van de cie. Economische Zaken over Wärtsilä, een machinefabriek uit Zwolle die plotseling gesloten dreigde te worden. We overleggen met minister Jorritsma over het akkoord dat tussen OR en bonden met Wärtsilä is gesloten. Een deel van de werkgelegenheid kan nu toch behouden blijven. Op zich een goed resultaat, maar ik blijf er een wrange smaak bij overhouden. Het is toch moeilijk uit te leggen dat een enkele jaren geleden volledig gerenoveerde fabriek met een goed gevulde ordenportefeuille zo moet gaan inkrimpen ten behoeve van een fabriek in Italië. Na afloop van het overleg nog enige tijd nagepraat met een naar den Haag gekomen journalist van de Zwolse Courant en enkele leden van de OR. Ik eet ‘s-middags met mijn vriend Michiel Niemeijer (hij werkt op de documentatieafdeling van de Kamer/oud-raadslid gemeente Den Haag) op een terrasje op een zonovergoten plein voor het Kamergebouw. Daarna een gesprek met een vertegenwoordiger van de Molukse gemeenschap over hun jeugdproblematiek. In de loop van de middag vertrek ik naar het partijbureau in Amersfoort om mede namens de fractie bij het afscheid van Melis vd Groep en Bert Brand te zijn. Het gaat om medewerkers van het partijbureau die jarenlang voor GPV en ChristenUnie actief zijn geweest. Ik heb op verscheidene momenten in mijn politieke bestaan met ze te maken gehad en veel waardering voor hun functioneren. Gezien de grote opkomst bij de afscheidsreceptie ben ik niet de enige die daar zo over denkt, vermoed ik. Opnieuw redelijk op tijd thuis. Het lukt me echt om deze week eens even wat gas terug te nemen.

Donderdag 28 maart
Ik heb om 10.30 uur een overleg met een mevrouw waarvan één van haar kinderen al weer enkele maanden thuisonderwijs ontvangt. Om verschillende redenen kan haar zoontje niet naar school. Een vrijstelling daarvan is inmiddels echter ingetrokken. Ik geef haar wat adviezen en ontvang van een met haar meegekomen persoon wat algemene informatie over thuisonderwijs in Nederland. In ons land zijn we dit niet zo gewend. Ik sluit niet uit dat we in de Kamer nog eens verder zullen moeten spreken over dit onderwerp. Om 11.15 uur naar de procedurevergadering van de cie. BZK. Een verzoek van mijn kant (om als commissie bij de minister eens opheldering te vragen over problemen die sommige raadsleden ondervinden met hun WAO-uitkering vanwege de verhoging van de raadsvergoeding) wordt ingewilligd. Dat is plezierig. Ik ben al enkele weken druk met een dergelijke situatie. Ik kan nu de desbetreffende persoon mailen dat er wat vooruitgang in de zaak zit. Om 12.30 uur ontvang ik een groep leerlingen van het St. Vitiuscollege. Leuke leerlingen die veel vragen hebben over de ChristenUnie en het werk in de Kamer. Uiteraard hebben we het ook nog even over Pim Fortuyn. Het is iedere keer weer leuk om dergelijke groepen te mogen ontvangen. Via de e-mail heb ik in de afgelopen dagen ook wat contact gehad met leerlingen van een scholengemeenschap in Haarlem. Er is best nog wel belangstelling van jongeren voor politiek, zo is mijn ervaring. ‘s-Middags hebben we nog stemmingen. De zogenaamde middenpadstemmingen (CDA/ChristenUnie/SGP/VVD versus D66/PvdA/GL/SP) valt deze keer in ons voordeel uit. Het gaat om uitslagen 74 stemmen tegen 73 stemmen. Altijd weer boeiend. Ik volg ook nog een half uurtje een debat van o.a. Dick Stellingwerf met minister Netelenbos over de spoorwegen. Om 18.00 uur een ontmoeting met mijn oude-vriend Stevo Akkerman, die de laatste twee jaar als journalist bij het Parool werkt. We hebben elkaar lange tijd niet gezien. Al etende praten we gezellig wat bij. Rond 22.15 uur thuis. Het korte paasreces is begonnen. Ik zie overigens op teletekst dat de ChristenUnie in de peilingen naar 5 zetels is teruggezakt. Dat is even slikken. Een goede reden om de komende weken met nog meer energie de schouders onder de campagne te zetten. De ChristenUnie heeft ons land echt iets te bieden en verdient het om versterkt uit de verkiezingen te komen. Als men dat maar weet!

Vrijdag 29 maart
‘s-Ochtends rustig opgestart. Ik heb eerst nog een goed gesprek bij Kars Veling thuis over de dingen die mogelijk wel of mogelijk niet gaan komen. De rest van de dag is voor het gezin. We koppelen onze nieuwe vouwwagen achter de auto en vertrekken naar het Heerderstrand. Daar zetten we onze vouwwagen uit (bij het uitzetten van de luifel houden we stokken over?) en genieten ook van de stralende zon. Dit is echt lekker. We komen tot onze grote verrassing mijn zusje Idelette tegen, die op de terugweg van het vakantieadres naar Hardenberg bij het Heerderstrand is neergestreken. Idelette weet niet hoe ze het heeft. ‘s-Avonds met de oudste kinderen naar de kerk. Stilstaan bij het feit dat het vandaag Goede Vrijdag is: Jezus Christus stierf aan het kruis. Een allesbepalende daad in de geschiedenis van de wereld en de mensheid.

Zaterdag 30 maart
Ik werk een klein deel van de dag nog wat. Onderwerp: praktijkonderwijs. Volgende week heb ik daar een debatje over. In de loop van de dag arriveren respectievelijk mijn schoonmoeder en mijn tweelingzus Joke met haar man en drie van haar kinderen bij ons. Politiek aan de kant. Oké, nog wel even naar het televisieoptreden van Kars Veling bij ‘Knevel op Zaterdag’ gekeken. Daar kwam hij goed uit. Voor de rest: goede paasdagen toegewenst.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob week 13 - 2002'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.