week 28 - 2006

zaterdag 15 juli 2006 20:18

Om het af te leren nog een keer een weekweblog. Ik heb deze week niet stil gezeten, dus het kan nog. Mijn werktempo ligt overigens wel een stuk lager, maar dat is met deze temperaturen ook niet zo vreemd. Wat heb ik deze week nog gedaan. Ik heb allereerst wat tijd genomen voor het nieuwe verkiezingsprogramma. Een commissie is bezig met het schrijven van teksten. Daar is na de val van het kabinet Balkenende de nodige (tijd)druk op komen te staan. Ik krijg een aantal conceptteksten van mijn portefeuilles onder ogen en de gelegenheid daarop te reageren. Gelukkig kan dat eind augustus ook nog een keer. De batterij is wat op aan het raken en dat heeft ook zijn gevolgen voor mijn creativiteit. Chapeau overigens voor alle mensen binnen de partij die nu zo hard hun best doen een goed programma op te schrijven!

Mijn oudste dochter Esther (18) is deze week als vrijwilliger met de Zonnebloem mee op reis. Hartstikke leuk dat ze dat doet. Mijn zoon Aron (17) werkt hard zijn vakantiegeld bij elkaar bij de plaatselijke Super de Boer. Hij kreeg deze week te horen dat hij over was naar klas 2 van het MBO. Niet verkeerd. Dochter Lotte geniet al twee weken van de vakantie en mijn echtgenote Marjette (werkt als fysiotherapeute op een school voor speciaal basisonderwijs) en jongste dochter Karen (nu nog groep 6) moeten nog ‘gewoon’ naar school. Ons deel van het land valt onder de laatste regio die vakantie krijgt. Gelukkig is dat vanaf volgend jaar weer anders. Ik vind het maar niets en ga het liefst direct op vakantie. Voordeel van deze weken is wel dat ik nog wat van de Tour de France mee krijg. Ik zie deze week in ieder geval de finale van de geweldige Pyreneeën-etappe van de Rabobankploeg.  Juichen voor een Russische winnaar. Het kan verkeren. Helaas zit er wel een zwart dopingrandje aan deze sport.


Woensdag nog een interview met de wereldomroep. Het gaat over het koningshuis. Ik krijg de gelegenheid om aan te geven dat we in Nederland goed af zijn met ons vorstenhuis. We spreken ook over de financiële kosten die dat met zich meebrengt (circa 90 miljoen euro per jaar).  Ik durf de stelling wel aan dat een presidentieel stelsel niet goedkoper zal zijn.


Donderdag ben ik nog een keer in den Haag. Ik krijg een onderwijsmanifest aangeboden namens de G4. Goede timing nu  we met het verkiezingsprogramma bezig zijn. Kars Veling is er ook bij. We lunchen na afloop met elkaar op het Plein. Fijn om weer eens een tijdje met hem te kunnen spreken. We hebben in het verleden veel en uiterst plezierig samen gewerkt. Vrijdag ga ik met medewerker Pieter Grinwis naar Yerseke. Daar worden we ontvangen door vertegenwoordigers van de mosselsector. Een sector die zwaar onder druk staat. We krijgen een rondleiding door de veiling en varen ook met een mosselkotter op de Oosterschelde. Niet verkeerd met dit weer. Ondanks de lange reistijd (ik zit heen en terug meer dan 6 uur in de trein!!) is dit geen verkeerde investering. Dank aan Jos van Damme, die een en ander prima

georganiseerd heeft.


Deze week is er in de media (terecht)veel aandacht voor de situatie in het Midden-Oosten. Laten we hopen dat ze situatie niet verder escaleert. Duidelijk wordt dat proportioneel geweld eigenlijk niet bestaat.


Jan Marijnissen vergaloppeert zich in de ogen van een deel van zijn achterban als hij aangeeft dat de SP wel met de PvdA en het CDA in een regering wil. Jan zou zelf wel minister willen worden. Tja. Ik zie dat ook niet zomaar gebeuren. Alle respect voor de SP, maar in de Tweede Kamer én in de ogen van een overgroot deel van het SP-electoraat  is de SP overwegend nog een tegenpartij. Al te constructief meedenken over de toekomst is dan riskant. Opiniepeilingen geven overigens aan dat de politieke kaart aardig aan het verschuiven is. Ik ben zeer benieuwd waar we de avond van de 22e november zullen staan. Ik kan voor de ChristenUnie goed leven met de huidige stand van de peilingen (vrijdag, zes zetels), maar besef heel goed dat een ratrace tussen CDA en PvdA negatief voor ons kan uitwerken. We hebben nog een paar maanden de tijd om de kiezer duidelijk te maken dat een stem op de ChristenUnie alles behalve een verloren stem is en zelfs zeer strategisch kan zijn. Daar komt nog bij dat het volgen van de stem van je hart nooit verkeerd kan zijn! Genoeg voor dit moment.


Tot na mijn vakantie!

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 28 - 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.