"De kleine kneepjes van de website"

Toetsenbordwoensdag 11 februari 2009

Dit is slechts één van de typeringen die werd gegeven voor de webmastertraining "Werken met de website - basis" die afgelopen zaterdag (7 februari) weer gegeven is. Met ruim 500 lokale webmasters/websitebeheerders is het niet verwonderlijk dat er elke keer weer een flink aantal aanmeldingen is voor deze training. Bijna wekelijks komt er wel een nieuwe beheerder voor een lokale website bij en voor zo'n beheerder is het goed om op een training te leren werken met het beheersysteem.

Live demonstratie
De trainingen voor webmasters zijn vooral technische trainingen. Bij de basistraining zien de cursisten aan de hand van een live demonstratie hoe ze pagina's kunnen maken voor hun website en die vervolgens kunnen vullen met tekst, nieuwsoverzichten, afbeeldingen, automatische agenda's en ga zo maar door. Tijdens de training kunnen de cursisten de verworven kennis eigen maken door aan de slag te gaan met hun eigen website.

Cursisten
De cursisten van de webmastertrainingen vormen een gemêleerde groep, van jong tot oud (15 tot 72 jaar!), mannen en vrouwen, vrijwillige websitebeheerders, secretarissen, voorzitters, raadsleden, statenleden, etc. Ze zijn altijd erg enthousiast om aan de slag te gaan met hun website, en horen graag wat er allemaal kan met het beheersysteem.

Uiteraard komen op deze training niet alleen beginnende webmasters. Ook webmasters die al een tijdje de website beheren kunnen het erg nuttig vinden om nog eens te zien en horen hoe alles ook alweer werkt. "Het heeft voor mij alles even op een rijtje gezet, meer overzicht en achtergrondinfo", aldus een cursist. Er is namelijk zo veel mogelijk met het systeem, dat het erg belangrijk is om alles geregeld bij te houden. En dat is uiteraard niet alleen om de eigen vaardigheid te verbeteren, maar ook voor de bezoekers van een lokale website is het erg belangrijk dat de website actueel wordt gehouden. Dit bindt bezoekers aan je website. Je website is toch hét visitekaartje van je lokale kiesvereniging omdat het 24 uur per dag, 7 dagen per week overal ter wereld te bezoeken is.

Zaterdag 7 maart hoop ik weer een training voor gevorderde webmasters te geven en voor het najaar staat er weer een basistraining op het programma. Houd het cursusaanbod van de kaderschool dus goed in de gaten.

Gieneke Flohr-Padding
Trainer en landelijk webmaster

 

 

« Terug