ChristenUnie Kaderschool gooit hoge ogen

Hardenbergdonderdag 09 augustus 2007

De verbreding van de Kaderschool onderstreept de groei van de ChristenUnie van het afgelopen jaar. Het ledenaantal groeide sinds augustus 2006 met duizend nieuwkomers tot bijna 27 duizend in totaal. Er zijn meer ChristenUnie-politici bijgekomen. De groei vraagt om kwalitatieve cursussen en trainingen. Nieuwe lokale ChristenUnieafdelingen zijn daar bijzonder bij gebaat.

De afdeling Opleiding en Advies draait overuren, schreef het Reformatorisch Dagblad woensdag. Er zijn op dit moment 31 gemeenten waar de ChristenUnie kans maakt om een plek te veroveren in de gemeenteraad in 2010. De Kaderschool moet daar aan bijdragen. Bij een bijeenkomst van de oprichters van een ChristenUnieafdeling in Purmerend was het RD aanwezig. Voor het opzetten van de nieuwe afdeling ‘kan zo’n opleidingshuis van grote waarde zijn’, schrijft de krant.

De Kaderschool brengt al het cursusaanbod samen onder één dak. Zo laat de cursus “Welkom bij de ChristenUnie!” mensen kennismaken met de partij en achtergronden. Ook de cursussen op het gebied van spreken, snellezen, leidinggeven en bijvoorbeeld gemeentefinanciën blijven doorgaan.

Het cursusaanbod wordt verder uitgebreid. Politieke vertegenwoordigers kunnen hun christelijke politieke visie verder uitkristalliseren. Andere cursussen zijn gericht op staatsinrichting, overheidsfinanciën en beleidsvorming. Lokale politici kunnen zich specifiek trainen in gemeente- of provinciale politiek. Verder zijn er nieuwe trainingen in multimediale communicatie.

Het doel is dat iedereen die actief is (of dat wil worden) binnen de ChristenUnie zich persoonlijk kan ontwikkelen op zijn functie of taak. Via door Opleiding en Advies uitgestippelde leerroutes kunnen geïnteresseerden bekijken welke weg tot een bepaalde functie leidt. Eerst wordt een basis gelegd en daarna verdieping gegeven.

De Kaderschool geeft op 15 september tijdens de Open Dag een voorproefje van de cursussen. Voor gemeentes waar de ChristenUnie voor het eerst kans maakt op een zetel, zijn er op die dag speciale trainingen te volgen. U bent van harte welkom op de Open dag van de Kaderschool.

« Terug