Angst voor een twitterverslaving
Dit was een bijzondere week. Allereerst het Paasfeest gevierd. Dat was fijn. Maandag de hele familie Slob op bezoek gehad. Dat gebeurt niet vaak. Ook daar hebben we van genoten. Net voor dat we die avond naar bed gingen, kregen we een telefoontje uit het verpleegtehuis waar mijn schoonmoeder verzorgd wordt. Ze had haar heup gebroken. Dat was minder fijn. Inmiddels is ze geopereerd en gisteren weer terug gekomen in het verpleegtehuis. Nu maar hopen dat de revalidatie voorspoedig zal gaan.
Ik ben zelf dinsdag wel weer naar Den Haag gegaan. Daar werd 's middags ons verkiezingsprogramma gepresenteerd. Er was veel mediabelangstelling voor deze presentatie. Ik ben blij met het programma dat er nu ligt. De ChristenUnie laat zien in deze moeilijke tijd niet weg te lopen voor lastige keuzen. Maar ook straalt het christelijk-sociale karakter van de ChristenUnie van iedere pagina af. Fijn ook om te zien dat André Rouvoet weer groeit in zijn rol als (a.s.) lijsttrekker. Het begint bij mij ook steeds meer te borrelen. Laat de campagne maar komen.
In de Tweede Kamer was het deze week relatief rustig. Al zijn er bij ons Kamerleden die het nog behoorlijk druk hebben. Ik denk o.a. aan Ed Anker en Cynthia Ortega. Er zijn nog wel wat overlegjes en ook plenaire debatten. Ik ben zelf druk aan de studie gegaan. Zo'n verkiezingsprogramma moet namelijk wel tussen de oren komen te zitten. Bij Dit is de Dag (woensdagmorgen) mocht ik uitleg geven over ons programma. Het programma zal overigens pas 24 april (op ons Uniecongres) officieel worden vastgesteld. Kiesverenigingen hebben dan ook nog de gelegenheid eventuele wijzigingsvoorstellen te doen. Ik ben benieuwd.
Benieuwd was ik ook naar de programma's van PvdA en VVD. Die zijn inmiddels uitgekomen. Ik vind de financiele onderbouwing van het PvdA-begroting nog wat vaag. Daar zal de komende weken nog wel wat meer hardheid in komen. De VVD laat haar ware gezicht ook zien. Fors bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking en daarnaast zowel de inkomsten- als de vennootschapsbelasting willen verlagen. Hoe kun je zoiets met droge ogen verkopen? Ik wens Mark Rutte veel succes. Vandaag kwam ook de kandidatenlijst van GroenLinks naar buiten. Een interessante lijst. In de ochtend kreeg ik al een sms-je van Bert van Boggelen (CNV) dat hij er op zou staan. Ben wel benieuwd hoe dit nu verder gaat. Zo staan er zes kandidaten vermeld voor de plaatsen 2 t/m 5, vier kandidaten voor de plaatsen 6 t/m 10 en negen kandidaten voor de plaatsen 11 t/m 15. Opvallend overigens dat Ineke van Gent zo laag is geplaatst. Femke Halsema heeft de hele dag over haar kandidaten getwitterd. Ze bood er aan het eind van de dag haar excuses voor aan.
Over twitteren gesproken. Ik ben er deze week mee begonnen. In verband met de campagne heb ik me laten overhalen om te beginnen. En er is gebeurd waar ik bang voor was: ik vind het leuk. Ik hoop dat ik een echte twitterverslaving kan weerstaan, maar ben daar niet helemaal zeker van. Bijzonder om op deze manier te kunnen communiceren. Inmiddels staat de teller op 614 volgers. Niet gek voor drie dagen twitteren. Ben benieuwd waar dit zal eindigen.
Zoals altijd deze week weer een aantal leuke gesprekken gehad. Onder andere met een studente die mij interviewde over waarden en normen in het debat over de kredietcrisis. Ook nog met Remco Oosterhof (oud-raadslid uit Rotterdam) gesproken. Geweldig wat hij in Rotterdam allemaal gedaan heeft. Burgemeester Aboutaleb zal hem zeer gaan missen. Vrijdag nog naar het afscheid van wethouder Janco Cnossen in Zwolle geweest. Hij werd overladen met eerbetoon. Dat is ook begrijpelijk. Ongehoord wat een werk deze man verzet heeft. Hij verwees in zijn slotwoord op een mooie manier naar zijn Hemelse Vader die Hem daarvoor de krachten en mogelijkheden had gegeven. Leuk dat Erben Wennemars er ook bij was. De bekende oud-schaatser Wennemars had twee dagen daarvoor nog getwitterd dat hij per ongeluk twee dagen te vroeg voor het afscheid van superwethouder Cnossen naar het stadhuis van Zwolle was gegaan. Ach, altijd minder erg dan tijdens een schaatswedstrijd in een verkeerde baan terecht te komen.
Vrijdag kwam de uitspraak van de Hoge Raad over het vrouwenstandpunt van de SGP. Ik deel dat standpunt niet, maar vind iedere druk van buitenaf op de SGP om dit standpunt te veranderen verkeerd. Gun de broeders en zusters van de SGP hun eigen afwegingen en proces. Het zal nog lastig worden om deze uitspraak van ons hoogste rechtscollege uit te voeren. Goed dat de regering daar nu eerst maar eens zorgvuldig studie van gaat maken. 's Avonds zat er trouwens bij het televisieprogramma Pauw en Witteman een uiterst welbespraakte en assertieve SGP-dame. Zij zou - bij wijze van spreken - zo op de lijst kunnen. Voor Bas van der Vlies overigens een vervelende manier om afscheid te moeten nemen. Dat gun ik hem niet.
Vandaag (zaterdag 10 april) een hele afwisselende dag gehad. 's Ochtends naar het Greijdanus College voor de jubileumreunie. Van 1985 t/m 1996 ben ik als docent geschiedenis en maatschappijleer op deze school werkzaam geweest. Ik heb twee gastlessen gegeven en erg leuke contacten gehad met oud-leerlingen. Dat was echt genieten. Daarna met mijn zoon Aron naar Bunschoten-Spakenburg geweest voor de derby Spakenburg-IJsselmeervogels. Wethouder Willem Heinen had me daar in oktober 2009 al voor uitgenodigd. Het was één grote happening. Langs de lijn meer dan achtduizend mensen, rood en blauw en veel doelpunten (de wedstrijd eindigde in 2-3). Na afloop nog een tijdje nagebleven. Onder andere een ontmoeting gehad met mijn jeugdheld Jaan de Graaf . Ik geef het toe: ik heb een afwisselend bestaan en ben dankbaar voor alles wat ik mee mag maken. Nu is het tijd om het werk stil te liggen. Maandag pakken we dat wel weer op.
Arie Slob
- Labels
- Arie Slob
- fractieblog
Reacties op 'Angst voor een twitterverslaving'
En wat CNVers betreft, die vind je inderdaad nu ook bij GroenLinks. Maar je vindt ze ook bij het CDA en jawel ook bij de ChristenUnie. Opkomen voor de belangen van werknemers, een sociaal gezicht. Gelukkig mag dat nog van de rechter!