-
Niet met twee maten meten in houding jegens Israël
Lees verderNederland kan alleen bijdragen aan vrede als het Israël én de Palestijnen serieus neemt en op een rechtvaardige manier behandelt.
-
Bijdrage coronadebat 24 februari
Lees verderDit voorjaar diende ik een motie in die het kabinet vroeg om naast een OMT ook een IMT in te stellen. Een Impact Management Team. Daar zou een bedrijfskundige in kunnen zitten, een pedagoog, een jongerenwerker, en daarmee zou een bredere afweging kunnen worden gemaakt naast het OMT.
-
Bijdrage aan debat over de avondklokspoedwet
Lees verderHet besluit om te komen tot de invoering van de avondklok was echt wel een lastig besluit, ook voor ons in de Kamer, want bij de coronawet werd het uit de juridische gereedschapskist halen van deze nieuwe maatregel niet voorzien.
-
De kunst van verzoening
Lees verderIk ben opgegroeid in een grotendeels Surinaamse omgeving. Sinds ik mij kan herinneren staat Keti Koti, de nationale feestdag van de afschaffing van de slavernij, voor drie dingen: herdenking van de slavernij, viering van de afschaffing, maar ook een jaarlijkse pijnlijke herinnering aan het feit dat de overheid opnieuw niet bereid is gebleken haar excuses aan te bieden.
-
Vrijlating van het Pakistaanse christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta kan niet wachten
Lees verderVandaag is de zitting van het hoger beroep van het Pakistaanse christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta geschorst. Een volgende datum is niet gegeven. ChristenUnie en HVC, die in de aanloop naar de zitting onder andere middels een petitie bij de Pakistaanse ambassadeur en de Nederlandse overheid aandacht hadden gevraagd voor het paar, noemen deze situatie “zeer teleurstellend”. De advocaat van het echtpaar, Saif ul-Malook geeft aan: “De rechters zijn te bang om te beslissen in een zaak over godslastering.” ChristenUnie en HVC roepen de Pakistaanse overheid op om het echtpaar alsnog zo snel mogelijk vrij te laten.
-
ChristenUnie en Corona
Lees verderCorona is een clusterbom in onze samenleving. Er is weinig dat ons leven op dit moment meer beïnvloedt én ons onderling meer verdeelt dan Corona. Ik krijg ook veel berichten van jullie over keuzes in deze crisis. En omdat ik recht wil doen aan jullie indringende vragen schrijf ik dit langere blog en wil ik iets te delen van m’n dilemma’s en onze eigen keuzes. En ik hoop dat je me tot het einde kunt volgen.
-
Rode draad
Lees verderOpkomen voor de mensen in Groningen, slachtoffers van de aardbevingen, is een rode draad in mijn werk in de Tweede Kamer geweest. Het is toepasselijk dat waarschijnlijk mijn laatste debat juist over dit onderwerp ging.
-
Meer dan 16.000 mensen vragen om vrijlating Pakistaans echtpaar
Lees verderMeer dan 16.000 mensen in Nederland roepen de Pakistaanse overheid op om het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta vrij te laten. Dat is het resultaat van de petitiecampagne, opgezet door ChristenUnie en Hulp Vervolgde Christenen (HVC), die vrijdag is beëindigd. Het precieze aantal ondertekenaars staat op 16.443. De campagne was opgestart richting het hoger beroep van het echtpaar, dat op maandag 15 februari staat gepland.
-
Laten we werk maken van een Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid
Lees verderEr moet een Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid komen. Dat voorstel doe ik samen met D66 en het krijgt vandaag steun van de Kamer. Een nationale en brede aanpak is nodig, juist nu steeds meer mensen kampen met mentale druk of psychische aandoeningen. Voor velen is dit een heftige tijd, nu we door corona vaak thuis zitten en minder sociale contacten hebben.
-
Regering moet Armeense genocide erkennen
Lees verderMeer dan honderd jaar geleden vond de Armeense genocide plaats, uitgevoerd door het Ottomaanse rijk. Zo’n anderhalf miljoen Armeniërs zijn er tussen 1915 en 1917 vermoord, naast andere christelijke minderheden zoals Arameeërs, Assyriërs en Pontische Grieken. Een volkerenmoord dus. De Nederlandse regering heeft die echter nog steeds niet als zodanig erkend, om Turkije maar niet voor het hoofd te willen stoten. Dat vind ik absurd.