-
Embryokweek voor onderzoek gaat over veel meer dan wat het ‘oplevert’
Lees verderHet opheffen van het verbod op het kweken van embryo’s, zoals D66 en VVD voorstellen, vraagt om een bredere maatschappelijke discussie. Het begin van menselijk leven is vol raadsels. Juist dat mysterie is reden voor voorzichtigheid. Kweek geen nieuw leven voor onderzoek om het daarna te vernietigen.
-
Generaties in Actie
Lees verderVrijwilligers spelen een cruciale rol in onze samenleving; zij zetten zich met hart en ziel in voor anderen, vaak zonder daar iets voor terug te verwachten. We kunnen niet zonder vrijwilligers. Ook niet bij de ChristenUnie. Vrijwilligers van alle leeftijden zijn bij ons actief. Maar wie zijn die ChristenUnie vrijwilligers? Waarom zijn ze vrijwilliger? Wat maakt het leuk? Dat vroegen we aan Rhodé (18), Thijs (48) en Ellen (74).
-
Reactie Don Ceder op akkoord Israël en Hamas
Lees verderHet lijkt erop dat vandaag een eerste belangrijke doorbraak in het langlopende conflict tussen Israël en Hamas is geforceerd. De ChristenUnie vindt dit een heel hoopvol signaal. Al anderhalf jaar leven veel Israëliërs tussen hoop en vrees over het lot van gegijzelden. Palestijnen hebben alleen maar afbraak en leed meegemaakt met vele doden tot gevolg.
-
Bijdrage Don Ceder debat over rapport "Blind voor mens en recht" (toeslagen)
Lees verderVoorzitter. Vandaag bespreken we het rapport “Blind voor mens en recht” van de Parlementaire Enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening. Deze commissie heeft onderzocht hoe de overheid fraude bestrijdt en wat daarbij is misgegaan.
-
‘Samenwerking met andere partijen is het geheim om iets te bereiken’
Lees verderInterview met Pieter Grinwis, Kamerlid voor de ChristenUnie
-
Interview Mirjam Bikker: "Sta op voor wat je ten diepste vindt. Wees geen toeschouwer"
Lees verderRuim anderhalf jaar is Mirjam Bikker partijleider van de ChristenUnie. Een grote verantwoordelijkheid in deze ‘ongenadige tijd’. Maar alle
christenen dragen dezelfde verantwoordelijkheid, vindt Mirjam: “Sta op voor wat je ten diepste vindt. Wees geen toeschouwer maar draag een steentje bij.” Een gesprek over heilige woede en vooral over hoop. -
Najaar in beeld: een greep uit onze resulaten
Lees verderDe afgelopen maanden stonden in de Tweede Kamer in het teken van de verschillende begrotingsbehandelingen. De ChristenUnie deed ook dit najaar weer heel wat voorstellen die een meerderheid haalden. In deze blog lichten we er een aantal voor je uit.
-
Bijdrage Pieter Grinwis onderwijsdebat
Lees verderVoorzitter. Hoe ga je om met een slecht voorstel? Dat probeer je te verbeteren. Na veel vijven en zessen is het gelukt met de behoorlijk beroerde OCW-begroting. Na intensieve onderhandelingen ligt er een akkoord over de Onderwijsbegroting. Dat akkoord maakt verschil voor jongeren, leraren en onderwijsinstellingen. Daarmee gaat deze begroting voor de ChristenUniefractie van een vette onvoldoende naar een beter cijfer, van slecht naar minder slecht.
-
Reactie Mirjam op akkoord onderwijsonderhandelingen: wij kiezen voor jongeren en de samenleving
Lees verderNa intensieve onderhandelingen hebben we een akkoord bereikt dat verschil maakt voor onze jongeren. Het godsdienstonderwijs op openbare scholen wordt voortgezet, de Maatschappelijke Diensttijd blijft behouden, de langstudeerboete wordt geschrapt en het hoger onderwijs blijft behouden in Friesland, Groningen en Zeeland. Dit zijn belangrijke reparaties aan deze onderwijsbegroting. De ChristenUnie kiest voor de samenleving en de toekomst van onze jongeren.
-
Stemverklaring motie-Becker
Lees verderDe ChristenUnie-fractie had tegen de motie Becker moeten stemmen. Als we terugkijken dan hadden we gezien de formulering van de motie een andere weging moeten maken. We zijn voor beleid gebaseerd op feiten en cijfers, maar hadden deze motie zorgvuldiger moeten wegen.