-
Eindelijk steun voor mensen in de prostitutie
Lees verderIn deze coronacrisis hebben mensen in de prostitutie het zwaar te verduren. Ze zijn vrijwel onzichtbaar, maar veel van deze vrouwen en mannen bevinden zich in schrijnende situaties. Ze hebben weinig tot geen inkomsten. Vaak vallen ze buiten de bestaande steunmaatregelen, waardoor ze soms niet eens genoeg geld hebben voor eten voor zichzelf of voor hun kinderen. Hulporganisaties steunden hen met voedselpakketten. -
Betere hulp voor onbedoeld zwangere vrouwen
Lees verderAls je kleine kinderen hebt, is het een leuk spelletje. ‘Wat nou als…’ en dan iets onmogelijks benoemen. Wat nou als je zou kunnen vliegen? Wat zou je dan doen? Of als je onzichtbaar zou zijn? Of één dag wereldberoemd? Kinderen worden groter, dit soort spelletjes flauw. En toch is het goed om jezelf af en toe zo’n onmogelijke vraag te stellen. Bijvoorbeeld deze: wat nou als we het met D66 eens kunnen worden over een aantal stappen in de goede richting bij het abortusbeleid? -
Voorstellen voor een verstandig en barmhartig asielbeleid
Lees verderDe afgelopen jaren hebben we de problemen en beperkingen gezien van het huidige Europese vluchtelingenbeleid. En ook in Nederland speelt met regelmaat de discussie op over hoe we met asielbeleid moeten omgaan.
-
Extra inzet nodig tegen roken, overgewicht en drank
Lees verderEr is extra geld nodig om beleid tegen roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht door te kunnen zetten. ChristenUnie en GroenLinks vragen daarom 3 miljoen euro extra voor het Nationaal Preventieakkoord. Dat voorstel doen zij vandaag tijdens het debat over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
-
Pak slavernij aan via wetgeving; op vrijwillige basis lukt het niet
Lees verderVandaag is het de Internationale Dag voor de Afschaffing van de Slavernij. Slavernij lijkt iets uit een ver verleden. Je denkt misschien aan de Gouden Eeuw, aan slavenplantages in Zuid- of Latijns-Amerika, aan grote slavenschepen. Toch is vandaag de dag de slavernij groter dan het ooit in de zeventiende of achttiende eeuw is geweest. Schattingen geven aan dat meer dan veertig miljoen mannen, vrouwen en kinderen vastzitten in moderne slavernij. Meer dan ooit is het nodig om internationaal een vuist te maken tegen dit hemeltergende onrecht. Meer actie is nodig, ook door Nederland.
-
ChristenUnie wil kabinetsplan voor meer geld ontwikkelingssamenwerking
Lees verderChristenUnie en D66 willen voor het eind van deze kabinetsperiode een uitgewerkt plan over hoe terug te groeien naar de besteding van 0,7% van het Bruto Nationaal Inkomen (BNI) voor ontwikkelingssamenwerking. Nederland heeft zich aan tientallen jaren geleden gecommitteerd aan deze VN-afspraak, maar de norm wordt al jarenlang niet gehaald. Zo was het in 2020 0,6%. ChristenUnie en D66 dienen het voorstel voor een duidelijke strategie in bij de begrotingsbehandeling van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Naar verwachting haalt deze motie een meerderheid.
-
ChristenUnie: meer aandacht voor de dagbladensector
Lees verderDe ChristenUnie wil dat het kabinet gaat onderzoeken hoe we onze eigen krantensector het beste kunnen ondersteunen. Dit voorstel doet Kamerlid Stieneke van der Graaf in het mediadebat, vandaag in de Tweede Kamer. In veel omringende landen wordt de krantensector publiek ondersteund, door bijvoorbeeld een subsidie op de dagbladbezorging of een 0%-tarief voor de BTW. In Nederland is het uitgeven van kranten een puur private sector. Dit terwijl de dagbladen het steeds moeilijker krijgen, door terugloop van advertenties en minder bereidheid om te betalen voor nieuws.
-
Zorg voor zeggenschap
Lees verderGoede zorg is letterlijk van levensbelang. Sinds maart van dit jaar is Nederland nog eens extra van dit besef doordrongen. Onze samenleving kan niet zonder toegewijde zorgverleners. Mensen die dag en nacht voor ons klaar staan. In de ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen maken zij ‘zorg voor elkaar’ concreet. Zorgprofessionals verdienen onze waardering en alle ruimte om te doen waarvoor ze zijn opgeleid en wat ze graag doen: zorgen. Warme woorden zijn daarvoor niet voldoende.
-
Stop met wegkijken bij christenvervolging
Lees verderChristenen zijn de meest onderdrukte en vervolgde groep ter wereld. We kennen de schrijnende voorbeelden. Honderden Pakistaanse, christelijke meisjes worden ontvoerd, gedwongen om zich te bekeren tot de islam en vervolgens te trouwen met veel oudere mannen. In datzelfde land zitten christenen onterecht in de dodencel. In Noord-Korea worden ze blootgesteld aan de meest gruwelijke folteringen. In Egypte worden kerken in brand gestoken. Brute haat tegen volgelingen van de Here Jezus, overal ter wereld. Het is tenhemelschreiend.
-
Opening congres door voorzitter Piet Adema
Lees verderBeste leden, beste kijkers, vanuit de Basiliek in Veenendaal heet ik u van harte welkom bij het ChristenUnie partijcongres. Het is ons éénenveertigste congres, maar ons eerste officiële digitale congres. Dat is natuurlijk noodgedwongen. Het liefst zouden we elkaar hier ontmoeten, de hand geven aan nieuwe ChristenUnie-leden, misschien een hug aan vertrouwde gezichten, en bijpraten. Ik zie uit naar het moment dat we dat weer kunnen doen. Maar niet minder gemeend: van harte welkom!
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 38
- 39
- 40
- ...
- 112
- Volgende pagina