'Antilliaanse verwijsindex van tafel is winst'
De ChristenUnie vindt het winst dat het kabinet besloten heeft de Verwijsindex Antillianen (VIA) toch niet in te voeren. De ChristenUnie heeft zich hier steeds tegen verzet en schriftelijke vragen over de kwestie gesteld. Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn: ,,Ik vind het winst. Er is duidelijkheid gekomen en er wordt samengewerkt om problemen écht op te lossen." De ChristenUnie heeft zich altijd gekeerd tegen het registreren op basis van etniciteit.
Ortega-Martijn:,,Hiermee zou een privacygrens van een groep Nederlanders worden opgerekt. Voor mijn fractie is dat onbestaanbaar." De ChristenUnie vindt het ook goed nieuws dat in de Verwijsindex Risicojongeren (VIR) evenmin wordt geregistreerd op basis van etniciteit.
Ondanks het vonnis dat het kabinet toestond te starten met de VIA heeft het kabinet er nu toch voor gekozen te zoeken naar een alternatief. De ChristenUnie heeft hier steeds op aangedrongen. Ortega-Martijn: "Het is mooi dat de VIA nu van tafel is. En dat er ook in de VIR niet op etniciteit zal worden geregistreerd. Dat is winst."
Gesprekken
De VIA zette volgens Ortega-Martijn de gesprekken over de nieuwe staatkundige structuur op scherp. Ook liep de uitwerking van het nieuwe Antillianen-programma hierdoor gevaar omdat de Antilliaanse gemeenschap heeft laten weten dat het ten koste zou gaan van betrokkenheid bij dit programma.
Nu de VIA niet meer wordt ingevoerd wordt de verantwoordelijkheid bij de lokale hulpverleners gelegd. Zij zouden als alternatief in individuele gevallen wel mogen registreren. Ortega-Martijn:,,Ik zie met veel belangstelling uit naar de precieze uitwerking van deze gecoördineerde hulpverlening."
Nieuwsarchief > 2008 > november
Geen berichten gevonden
Reacties op ''Antilliaanse verwijsindex van tafel is winst''
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.