-
Ons alternatief na het leenstelsel
Lees meer over "Ons alternatief na het leenstelsel"Ruim een jaar geleden lanceerde de ChristenUnie samen met andere politieke partijen en (jongeren)organisaties Coalitie-Y. Het meest in het oog springende punt: de terugkeer van een basisbeurs. Dit moment markeerde een omslag. De ChristenUnie heeft zich altijd verzet tegen het leenstelsel. Na het manifest van Coalitie-Y keerden zelfs initiatiefnemers van dit mislukte stelsel het de rug toe. Een Kamermeerderheid is inmiddels definitief tegen het leenstelsel en spreekt zich uit voor de terugkeer van een vorm van basisbeurs. De grote vraag is echter wel: hoe ziet deze er dan uit?
-
Van groei naar bloei
Lees meer over "Van groei naar bloei"Er moeten meer bushaltes vernield worden, mensen moeten meer schulden aangaan, mensen moeten meer gaan roken en er moeten meer kankerbehandelingen worden verricht..., want dan gaat het goed met ons land.
-
Waardering en vertrouwen voor onze meesters en juffen
Lees meer over "Waardering en vertrouwen voor onze meesters en juffen"Vandaag is het de Dag van de Leraar. Een dag waarop we alle leraren in het zonnetje zetten. Dat is meer dan verdiend. Al die meesters en juffen zetten zich dag in, dag uit, met hart en ziel in voor de vorming en ontwikkeling van onze kinderen. Ze verdienen daarom onze waardering en ons vertrouwen.
-
Uitzicht voor jongeren op de arbeidsmarkt
Lees meer over "Uitzicht voor jongeren op de arbeidsmarkt"Vandaag werd het derde steun- en herstelpakket in de Tweede Kamer behandeld. Opnieuw een massieve financiële impuls om te voorkomen dat mensen hun werk en inkomen kwijt raken als gevolg van de crisis. In het debat vraag ik in het bijzonder aandacht voor jongeren. Zij zijn de groep die op de arbeidsmarkt het zwaarst door de crisis zijn getroffen. De werkloosheid onder jongeren is veel groter dan onder andere groepen. Hoe geven we onze jongeren uitzicht op een baan?
-
Kiezen voor wat telt in de Miljoenennota
Lees meer over "Kiezen voor wat telt in de Miljoenennota"
Vandaag is het de laatste Prinsjesdag voor de verkiezingen. Een Prinsjesdag die anders is dan anders vanwege de coronacrisis. Dat is ook te merken aan de Miljoenennota, waarin het kabinet presenteert waar het geld aan uitgeeft en waar dat geld vandaan moet komen. In die keuzes laat het kabinet zien wat het belangrijk vindt, wat écht telt. Zeker in de crisis. -
Reactie Nationaal Groeifonds
Lees meer over "Reactie Nationaal Groeifonds"Vandaag presenteerde het kabinet het Nationaal Groeifonds. Hiermee investeert het de komende jaren flink in kennis, infrastructuur en innovatie.
-
Open brief aan de CEO's van Nederlandse financiële instellingen
Lees meer over "Open brief aan de CEO's van Nederlandse financiële instellingen"Ook deze zomer was er een van uitersten. Nog nooit werden zoveel tropische dagen achter elkaar geteld. De weekgemiddelde maximumtemperatuur was het hoogste sinds de start van de metingen in 1901 en de neerslagtekorten liepen net als in 2018 in sommige regio’s op tot boven de 300 millimeter. Het agrarische verdienmodel voor dit jaar loopt, onder andere door een combinatie van droogte, hitte en soms beperkte irrigatiemogelijkheden, een flinke knauw op.
-
Nieuw corona steunpakket: behoud banen, groot sociaal pakket
Lees meer over "Nieuw corona steunpakket: behoud banen, groot sociaal pakket"Door de crisis is er voor veel mensen op dit moment onzekerheid over hun baan of hun inkomen. Steeds meer gezinnen dreigen in de gevarenzone te komen als het gaat om schulden. De ChristenUnie is daarom blij dat het gelukt is om met een derde steunpakket weer fors in te zetten op behoud van banen voor werknemers en inkomensondersteuning voor ondernemers.
-
Kabinet moet jonge gezinnen meer zekerheid geven
Lees meer over "Kabinet moet jonge gezinnen meer zekerheid geven"„Ja we hebben een kinderwens, maar eerst nog ...” En vul het dan maar in. Het kunnen persoonlijke wensen zijn en dat is ieders vrijheid. Het wordt echter een maatschappelijk probleem als veel stellen de zin afmaken met „... eerst nog een betaalbare woning vinden”, „... eerst nog een baan met meer zekerheid”, „... eerst nog de studieschuld aflossen.”
-
Terecht economisch stevige afspraken als ruil voor hulp, maar Europa als waardengemeenschap zet een te kleine stap vooruit
Lees meer over "Terecht economisch stevige afspraken als ruil voor hulp, maar Europa als waardengemeenschap zet een te kleine stap vooruit"Europa kan alleen samen verder komen als alle landen bereid zijn hun economie te hervormen. Dat is in het belang van de EU en van Nederland. Daarom is het een goede stap dat de leningen en subsidies die zijn afgesproken op de Europese Top gepaard gaan met stevige afspraken op het gebied van economische hervorming.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 10
- Volgende pagina