-
Q&A: impact coronacrisis op economie
Lees meer over "Q&A: impact coronacrisis op economie"De impact van de coronacrisis is enorm. Allereerst op de gezondheid van heel veel mensen in ons land, maar ook veel bedrijven en ondernemers worden geraakt. Wat betekent dit voor werknemers, ondernemers en zzp’ers? Vorige week beantwoordde ik hierover een aantal belangrijke vragen tijdens een live uitzending op Facebook. Wellicht zit er ook een vraag van jou tussen.
-
Uitstel opening Lelystad Airport
Lees meer over "Uitstel opening Lelystad Airport"Vandaag maakte het kabinet bekend dat Lelystad Airport voorlopig niet open gaat. Dat is het enige juiste en terechte besluit. Lelystad kan in ieder geval nu niet functioneren als overloopluchthaven, als gevolg van de coronacrisis. Bovendien zijn er zoveel vragen over de effecten van Lelystad Airport op de natuur, bijvoorbeeld als het gaat om de hoeveelheid stikstof die daardoor in de natuur terecht komt.
-
Overheid, blijf uit het hoofd van mijn kind
Lees meer over "Overheid, blijf uit het hoofd van mijn kind"Waar leert een kind wat goed en kwaad is? Wat juist handelen is? Hoe je samenleeft? Waar leert een kind delen en wachten op zijn beurt? Waar leren kinderen, kort weg, wat het goede leven is?
-
Opening 'Center for Economics & Mutuality' (Engels)
Lees meer over "Opening 'Center for Economics & Mutuality' (Engels)"Toespraak uitgesproken bij de opening van het Center for Economics and Mutuality aan de Erasmus Universiteit.
-
Kabinet mag stapje harder lopen voor jongeren
Lees meer over "Kabinet mag stapje harder lopen voor jongeren"Eind augustus presenteerde het Jongerenplatform van de SER - één van de belangrijkste adviesorganisaties van het kabinet - een belangrijk rapport over de uitdagingen waar jongeren anno 2020 tegenaan lopen. In het rapport wordt helder beschreven dat er voor jongeren veel kansen zijn in de samenleving, maar dat ze ook tegen veel belemmeringen aanlopen.
-
Goed leven is meer dan economische groei
Lees meer over "Goed leven is meer dan economische groei"Vorige week schreef ik een blog met als titel ‘In wat voor land willen wij werken?’ Dat is de vraag die de commissie- Borstlap boven zijn rapport heeft gezet. Ik zou die vraag eigenlijk nog wat breder willen trekken: in wat voor land willen wij leven?
-
In wat voor land willen we werken?
Lees meer over "In wat voor land willen we werken?"Werk is heel veel meer dan geld verdienen: je talenten inzetten, je verder ontwikkelen, je verbinden aan een missie samen met collega’s of als zelfstandige.
-
eHerkenning: een hels karwei voor kerken
Lees meer over "eHerkenning: een hels karwei voor kerken"Jarenlang deed de Belastingdienst de belofte dat belasting betalen ‘niet leuker, wel makkelijker’ zou worden. Een belangrijk streven, want de overheid moet ten dienste staan van mensen en van organisaties die belasting betalen.
-
Reactie op rapport commissie-Remkes
Lees meer over "Reactie op rapport commissie-Remkes"Het rapport van de commissie-Remkes stelt heel duidelijk dat het stikstofprobleem niet op één sector - bijvoorbeeld op de boeren - kan worden afgewenteld. Dat is terecht. Het kabinet heeft al eerder gezegd dat iedere sector zijn steentje moet bijdragen.
-
ChristenUnie & SP: Arbeidsmigratie moet eerlijk en sociaal
Lees meer over "ChristenUnie & SP: Arbeidsmigratie moet eerlijk en sociaal"Zo’n 15 jaar geleden maakte het kabinet een schatting van het aantal werknemers dat vanuit andere landen naar Nederland zou komen om hier te werken. Het zouden er ‘op termijn’ zo’n 40 duizend worden.
Vandaag zijn er in Nederland ongeveer 400 duizend arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa. Tien keer zoveel als destijds verwacht. Sommige politieke partijen roepen op om op korte termijn nog 50.000 mensen extra hierheen te halen, omdat onze bedrijven in het huidige economische tij nu eenmaal mensen nodig hebben.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 3
- 4
- 5
- ...
- 10
- Volgende pagina