'Godsdienstvrijheid is een mensenrecht, zowel in Marokko als in Nederland'
Herman en Jettie Boonstra (foto) hebben een weeshuis in Marokko. Omdat ze zendingswerk zouden verrichten zijn ze het land uitgezet. ChristenUnie-Kamerlid Voordewind stelde Kamervragen over deze kwestie. Gisteren was hij samen met twee pleegouders te gast bij discussieprogramma Pauw en Witteman. Hij roept Nederlandse politici op om hun invloed in Marokko aan te wenden.
Vorige week werden zestien medewerkers van kindertehuis Village of Hope, Marokko uitgezet. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan zendingswerk. Tien jaar lang vingen zij kinderen op in het dorp Ain Leuh, waar de kinderen ook naar school gingen.
Twee pleegouders, Herman en Jettie Boonstra, zijn vanavond te gast. Zij hopen dat ze in overleg met de Marokkaanse overheid tot een oplossing kunnen komen voor de 33 pleegkinderen die ze achter moesten laten en met wie ze geen contact meer hebben.
Nederlandse invloed
Joël Voordewind (ChristenUnie) stelde Kamervragen over deze uitzetting. Aan tafel riep hij ook Nederlandse politici met Marokkaanse wortels op hun invloed in Marokko aan te wenden, zodat Jettie en Herman Boonstra met hun pleegkinderen herenigd kunnen worden.
Voordewind: "Ik kende het verhaal van het echtpaar Boonstra, maar gisterenavond was ik weer onder de indruk van hun bewogenheid om verstoten kinderen in Marokko op te vangen. Ook mooi om te zien dat er geen rancune is naar Marokko, maar dat Herman en zijn vrouw Jettie het liefst gewoon nog tien jaar voor deze kinderen wilde zorgen. Des te onbegrijpelijker dat ze binnen 24 uur het land moesten verlaten. Ik heb in de uitzending een oproep gedaan naar Marokkaanse politici als Aboutaleb, Marcouch en Arib om hun invloed aan te wenden om ervoor te zorgen dat dit echtpaar herenigd wordt met hun pleegkinderen. Ik hoop dat het signaal wordt opgepakt."
Godsdienstvrijheid
Hopelijk wordt het signaal opgepakt door de Marokkaanse gemeenschap en door de minister van Buitenlandse Zaken. Ik zal me hiervoor blijven inzetten, godsdienstvrijheid is een mensenrecht zowel daar als ook in Nederland, zeg ik ook tegen de heer Wilders."
(Pauw en Witteman, 22 maart 2010 - Foto: Village of Hope: www.voh-ainleuh.org)
Schrijf een reactie via Facebook
Nieuwsarchief > 2010 > maart
Geen berichten gevonden
Reacties op ''Godsdienstvrijheid is een mensenrecht, zowel in Marokko als in Nederland''
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.