De afgelopen maanden stonden in de Tweede Kamer in het teken van de verschillende begrotingsbehandelingen. De ChristenUnie deed ook dit najaar weer heel wat voorstellen die een meerderheid haalden. In deze blog lichten we er een aantal voor je uit.
Voorzitter. Hoe ga je om met een slecht voorstel? Dat probeer je te verbeteren. Na veel vijven en zessen is het gelukt met de behoorlijk beroerde OCW-begroting. Na intensieve onderhandelingen ligt er een akkoord over de Onderwijsbegroting. Dat akkoord maakt verschil voor jongeren, leraren en onderwijsinstellingen. Daarmee gaat deze begroting voor de ChristenUniefractie van een vette onvoldoende naar een beter cijfer, van slecht naar minder slecht.
Na intensieve onderhandelingen hebben we een akkoord bereikt dat verschil maakt voor onze jongeren. Het godsdienstonderwijs op openbare scholen wordt voortgezet, de Maatschappelijke Diensttijd blijft behouden, de langstudeerboete wordt geschrapt en het hoger onderwijs blijft behouden in Friesland, Groningen en Zeeland. Dit zijn belangrijke reparaties aan deze onderwijsbegroting. De ChristenUnie kiest voor de samenleving en de toekomst van onze jongeren.
Ik ben geboren in Amsterdam, de stad met de meeste nationaliteiten bij elkaar op aarde. Ik ben opgegroeid in Amsterdam Zuidoost, de meest diverse wijk van Amsterdam en daarmee ook van Nederland en waarschijnlijk de rest van de wereld. Ik heb een vader geboren in Suriname, Zuid-Amerika en een moeder geboren in een dorp in Ghana, West-Afrika. Ik ben christen en daarmee volgeling van een joodse man. De kinderen van mijn dochter zullen, mits ze een Nederlander trouwt, van het predicaat ‘allochtoon’ af zijn.
Vrienden van de ChristenUnie, wat een voorrecht om vandaag hier samen te zijn op ons congres. Ik zie vertrouwde frisse gezichten, maar ook nieuwe, frisse gezichten. Wat geweldig dat jullie er allemaal zijn!